Ankara’da Ostim Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde 30 Nisan’da düzenlenen Birinci Ulusal Öğrenci Kongresi, yapay zeka çağında sürdürülebilir işletmelerin geleceğini masaya yatırdı. Türkiye’nin dört bir yanından öğrencilerin katıldığı kongre, yenilikçi fikirlerin yarıştığı prestijli bir platform oldu.


İzmir Demokrasi Üniversitesi'nden Büyük Başarı
Kongrede dikkat çeken projelerden biri, İzmir Demokrasi Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü öğrencilerine aitti. Merve Durgun, Yağmur Koç, Toğrul Hüseynov ve Mert Araz’dan oluşan ekip, geliştirdikleri yapay zeka tabanlı karar destek sistemiyle jüriyi etkileyerek birincilik ödülüne layık görüldü.
Projenin Başlığı: Akademik Becerilere Yapay Zeka Desteği
Öğrencilerin sunduğu proje, “A Hybrid Decision Support System for AI Chatbot Selection in Enhancing Academic Skills of University Students” başlığını taşıyor. Proje, üniversite öğrencilerinin akademik becerilerini geliştirmeye yönelik en uygun yapay zeka sohbet botlarının seçimini sağlayan hibrit bir karar destek sistemi sunuyor.
Akademik Danışman: Doç. Dr. Karahan Kara
Projeye akademik katkı sağlayan isim ise İzmir Demokrasi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Karahan Kara oldu. Danışmanlığını üstlendiği bu proje sayesinde, gençlerin bilimsel araştırma ve inovasyon becerilerinin geliştirilmesi hedeflendi.