İzmir’de Millet İttifakı Balçova, Karaburun ve Selçuk’da kadın belediye başkan adayları ile seçime giderken Cumhur İttifakı da Kiraz, Karşıyaka, Dikili, Konak ve Güzelbahçe’de kadın belediye başkan adayları ile sandığa gitti.
Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, Balçova’da adaylığı düşürülen Mehmet Ali Çalkaya’nın yerine, eşi Fatma Çalkaya aday gösterildi. Fatma Çalkaya yüzde 67 oranında oy alarak eşini de geçmeyi başardı.
Karaburun’da da CHP seçimlere avukat olan İlkay Girgin Erdoğan ile katıldı. Erdoğan kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 42.3’lik oy oranıyla belediye başkanı seçildi.
Selçuk’dan aday gösterilen CHP’li Filiz Ceritoğlu Sengel, AK Parti adayı Osman Başterzi’ye fark attı. 2014 yerel seçimlerinde 5 oyla seçimi kaybeden CHP, bu kez aldığı yüzde 51 oy oranı ile ilçede kazanan parti oldu.
Kiraz’da, AK Parti’nin mevcut belediye başkanı ve başkan adayı Saliha Özçınar oldu.








