31 Mart günü gerçekleşen yerel seçimlerin üzerinden 5 aylık bir süre geçti. Bir belediye başkanının bulunduğu makama alışabilmesi ve ilçesi için çalışmaya başlaması için oldukça yeterli bir süre.
Seçilmiş belediye başkanları ilçenin temel gereksinimlerini gidermesi ve diğer sorunlar için çözümcül adımlar üretmesi için iyi bir zaman 5 ay.
Ancak bazı belediyeler var ki ilçeleri çöp yuvasına dönmüş olmasına rağmen sessiz sedasız kalan, temel belediyecilik hizmetlerini bile yerine getiremeyen.
İzmir’de birkaç ilçe böyle ama ben bugün birinden bahsedeceğim; ‘Kınık’ ilçesi!

Birkaç gün Kınık’ta mesai yaptım ve gördüğüm manzaralar hiç de iç açıcı değildi. Kulaktan dolma da değil bu söylediklerim, bizzat görüp haberleştirdiğim bir konu.
Nereye baksam çöp, moloz ve hafriyat atığı…
Belediye tarihi çeşmelerine bile sahip çıkamayacak durumda!

Güzelim ilçe Kınık’a bu görüntülerin yakışmadığı kanaatindeyim. Ki bu kanaat sadece benimle sınırlı değil. Kınık halkı da, oy vermiş tüm vatandaşlar da aynı düşüncede.
Bu konuda hala bir adım atamamış Kınık Belediye Başkanı Sema Bodur’a seslenmek istiyorum…

‘Bir kadın elinin değdiği her yeri güzelleştirir!’ diye bir söz vardır.
Ne yazık ki bizler Kınık’ta bu güzelliklere şahit olamadık.
Umarım Sayın Bodur bu söylediklerimizi dikkate alır ve ilçede bir temizlik seferberliği başlatır.
Seçim dönemi kapı kapı gezdiği ilçenin ne hale geldiğini bildiği halde sessiz kalmaya devam ederse eğer kendisinin tüm samimiyetini sadece oy toplamak için kullandığını düşünmeye başlayacağız.

Umursadığı sadece makam mevki miydi? Halkın, ilçenin, doğanın ihtiyaçlarına kulak vermek makamın sorumluluğu değil midir?
İşin özüne gelirsek…
Vatandaş hizmet bekler Sayın Bodur, hezimet değil!

















